Christelijke meditatie Christelijke meditatie
Meditatie komt in vele vormen en in alle culturen voor. Ook in de Christelijke traditie speelde meditatie een belangrijke rol. Zo was in de middeleeuwen de visie op gebed Lectio, Meditatio, Oratio en Contemplatio.

Mediteren is dan een vorm van bidden waarbij deze verschillende aspecten als een leidraad door het gebed heenlopen.
Meditatie is een levenshouding. Het is niet een techniek die je leert maar een manier waarop je leert in het leven te staan en met de dingen om kunt gaan.

Het kan verdieping brengen en je rust, kracht, verdieping en moed geven als je dat nodig hebt.
De bron van Christelijke meditatie is God zelf. Dat in tegenstelling tot andere vormen van meditatie waarbij je de bron ‘in jezelf’ kunt vinden.

Christelijke meditatie kan op vele verschillende manieren. Bijvoorbeeld nav een Bijbeltekst, een vraag of een beeld. Een Geleide meditatie door een Bijbelgedeelte heen, een wandeling al dan niet in stilte, geleid door bepaalde teksten en vragen, of door het lopen van een Labyrinth.

In drie avonden zou ik u en jou graag kennis willen laten maken met de rijkdom van Christelijke meditatie. De avonden beginnen om 19.45. De eerste avond zal ik meer achtergronden geven en zullen we afsluiten met een eerste meditatie. Deze avond duurt tot ca 21.30.
De 2e en 3e avond duren tot ongeveer 20.45 waarna we afsluiten met koffie/thee.

 
terug