vr 7 april 2017

Unite in Christ

Een steen in de vijver in Noord Nederland.

Op 3 maart zijn wij naar een inspirerende avond van Unite in Christ geweest. Ongeveer 50 mensen uit Noord Nederland waren daar aanwezig. Deze avond hebben we onder anderen nagedacht over de woorden van Psalm 24: De Koning wil binnenkomen, wij moeten de poorten openzetten. Zo mogen ook wij allemaal persoonlijk toegerust worden en zoeken naar de wil van de Koning, maar ook gezamenlijk op zoek gaan naar wat God van ons wil in onze omgeving.

God heeft ons namelijk een verantwoordelijkheid gegeven in het gebied waarin we wonen. Jeremia moest tot zijn volk zeggen: Bid tot de Heer voor Babel, de stad waar jullie naar toe gebracht zijn. Want als het goed gaat met Babel dan gaat het goed met jullie (Jeremia 29:7).

God’s vaderhart is dus bewogen voor het dorp waar je woont. In sommige dorpen staan kerken leeg en op andere plaatsen zien we een teruggang. Maar wat, als we als kinderen van God ons verenigen en God nederig gaan zoeken? Wat als we voor elkaar gaan bidden? Wat als we onze plaats gaan innemen waar God ons voor geroepen heeft?

Het was een boeiende avond en op vrijdag 7 april is er nog een avond. Meer informatie is te vinden op de site www.uniteinchrist.nl

Heeft er iemand belangstelling om mee te gaan naar deze avond neem dan contact op met Lidia Brouwer, Geke Pot of Tea Veenstra

datum en tijdstip 21-04-2019 om 09.30 uur
Eerste Paasdag meer details

Kerkdienst Herv. Gemeente
datum en tijdstip 21-04-2019 om 09.30 uur
1e Paasdag meer details

datum en tijdstip 28-04-2019 om 09.30 uur
Fryske tsjinst meer details

Kerkdienst Herv. Gemeente
datum en tijdstip 28-04-2019 om 09.30 uur

Lied van de maand: Lied 601

Het lied van de maand april is Lied 601.

Licht dat ons aanstoot in de morgen,
voortijdig licht waarin wij staan koud,
één voor één, en ongeborgen,
licht overdek mij, vuur mij aan.
Dat ik niet uitval, dat wij allen
zo zwaar en droevig als wij zijn
niet uit elkaars genade vallen
en doelloos en onvindbaar zijn.