maandag 20 juni 2022

Lezing Uitgesteld geluk

Datum: 
 maandag 20 juni 2022
Tijdstip: 
 19.30 uur  - 21.00 uur
Locatie: 
 Tsjerket├║n Gereformeerde Kerk Opeinde
Prijs: 
 gratis

Uitgesteld geluk: 100 dagen, 100 verhalen in 100 tuinen

Van 7 mei tot en met 14 augustus 2022 kun je bij Uitgesteld geluk van Leeuwarden UNESCO City of Literature alle honderd dagen van cultureel programma Arcadia gratis een live voorgelezen nieuw verhaal komen beluisteren op steeds een andere, paradijselijke plek in Fryslân. De rode draad: de zoektocht naar schoonheid tijdens en na de pandemie. 

Wat geeft ons moed, welke zaadjes planten we voor de toekomst? Honderd auteurs uit binnen- en buitenland schreven er een nieuw, kort verhaal over. Vijftien professionele vertellers lezen deze verhalen voor. In de tuin bij de Friezen thuis, op volkstuincomplexen, in tuinen van staten en stinzen en in pluk- en theetuinen. In het Nederlands, in het Frysk of in het Engels.

Inspiratiebron is het veertiende-eeuwse meesterwerk van de Italiaanse dichter en geleerde Boccaccio: de Decamerone. Een verzameling van honderd verhalen, in tien dagen verteld door tien jonge mensen, op de vlucht voor de pest. 

Net als toen vertellen we elkaar ook nu verhalen om de tijd door te komen, om elkaar te vermaken, om te reflecteren op de ellende. Maar ook – en vooral – om weer een beetje schoonheid en geluk te vinden. 

Op 20 juni om 19.30 uur is er een verhaal te beluisteren in onze eigen Tsjerketún

De toegang is gratis. Het programma duurt ongeveer anderhalf uur. Je hoeft je niet aan te melden. Neem zelf een tuinstoeltje mee.  

Meer informatie: www.uitgesteldgeluk.nl
 

terug