ma 26 februari 2018

Thema-avond over “Voltooid leven”

Locatie:
 Consistorie Hervormde Gemeente
Tijdstip:
Prijs:
 Nijega

Op 5 en 26 februari wil ik twee avonden besteden aan het thema ‘voltooid leven’. Beide avonden beginnen om 19.45 uur in de consistorie van de Hervormde gemeente.

Dit thema bleek bijna een breekpunt in de formatie van ons huidige kabinet met de Christen Unie aan de ene kant van het spectrum en D66 aan de andere kant. Er wordt heel verschillend gedacht over dit thema. En bedoelen we wel hetzelfde wanneer we hetzelfde woord gebruiken? Wanneer is een leven voltooid? Wie bepaalt dat?

De eerste avond gebruik ik om het thema in te leiden vanuit enkele on-derzoeken die hiernaar gedaan zijn.
De tweede avond is een filmavond waarop ik een film laat zien van een man op hoge leeftijd die langs verschillende levensvragen ‘reist’.

Als u belangstelling hebt en mee wilt doen, kunt u zich bij mij opgeven, per email of telefonisch (371525). Mij aanspreken mag natuurlijk ook.

datum en tijdstip 21-04-2019 om 09.30 uur
Eerste Paasdag meer details

Kerkdienst Herv. Gemeente
datum en tijdstip 21-04-2019 om 09.30 uur
1e Paasdag meer details

datum en tijdstip 28-04-2019 om 09.30 uur
Fryske tsjinst meer details

Kerkdienst Herv. Gemeente
datum en tijdstip 28-04-2019 om 09.30 uur

Lied van de maand: Lied 601

Het lied van de maand april is Lied 601.

Licht dat ons aanstoot in de morgen,
voortijdig licht waarin wij staan koud,
één voor één, en ongeborgen,
licht overdek mij, vuur mij aan.
Dat ik niet uitval, dat wij allen
zo zwaar en droevig als wij zijn
niet uit elkaars genade vallen
en doelloos en onvindbaar zijn.