zo 3 april 2016

Locatie:
 Gereformeerde Kerk, Opeinde
Tijdstip:

Unieke orgelimprovisatie op het Bijbelse scheppingsverhaal.

Op zondag 3 april om 19:00 uur zal het "Scheppingsverhaal op orgel" worden uitgevoerd. De 6 scheppingsdagen en de rustdag zal door Jaap Sake Heeringa op een bijzondere wijze op het orgel worden weergegeven. Gooitzen Riemersma zal uit Genesis de dagen aan elkaar lezen en Alie Patroulje heeft de liederen op prachtige foto’s gezet en zal deze projecteren op het scherm.

Het orgelintro/samenzang is psalm 121 "Ik sla mijn ogen op en zie". Gooitzen Riemersma zal uit Genesis lezen waarna samenzang volgt: "In het begin lag de aarde verloren", nummer 40 uit de evangelische liedbundel. Na iedere dag volgt een improvisatie van de organist. Aanwezigen kunnen de dag, de nacht, sterren, planten, vissen, vogels en kruipende dieren herkennen in een prachtig orgelspel. Dan de zesde dag; "wat was God blij dat de wereld bestond!". Jaap Sake Heeringa trakteert de aanwezigen op een geweldig stuk muziek.

Van harte aanbevolen en zeker de moeite waard!

datum en tijdstip 26-05-2019 om 09.30 uur

Kerkdienst Herv. Gemeente
datum en tijdstip 26-05-2019 om 09.30 uur

Samen op Weg Kerkdienst Nijega
datum en tijdstip 30-05-2019 om 09.30 uur
Hemelvaartsdag meer details

Samen op Weg Kerkdienst Opeinde
datum en tijdstip 02-06-2019 om 09.30 uur
koffiedrinken en eten na de dienst meer details

Lied van de maand: Lied 656

Het lied van de maand mei is Lied 656.

Ik ben de wijnstok,
mijn Vader de wijngaardenier.
Gij zijt de ranken,
dus blijf in mij, ik blijf in u
dan vindt Hij vruchten hier.
Zing voor de Vader,
de wijngaardenier,
dus blijf in Mij, Ik blijf in u
dan vindt Hij vruchten hier.