Overdenking juli en augustus 2015 Overdenking juli en augustus 2015
Lezen: 2 Korintiërs 5:1-10

Want wij moeten allen voor de rechterstoel van Christus verschijnen
(2 Kor. 5: 10)

De zomer is begonnen. Voor velen een tijd van ontspanning, vakantie. Ik hoop dat u er allemaal van zult genieten!
Het is uitermate zinvol om in de zomertijd eens na te denken over het oordeel van God over ons leven. Hoe denkt God over ons?
Er is veel dat mij in dit Bijbelgedeelte aanspreekt. Bijvoorbeeld het beeld van een tent. Bij een tent denken veel mensen aan vakantie, aan kamperen. Aan een tijd, waar ze veel plezier hopen te beleven. Soms kan het helaas ook een tijd van ergernis en teleurstelling zijn. Maar in ieder geval heeft een tent iets tijdelijks. Na een periode dat je in een tent hebt gewoond, ga je weer naar huis. Een tent heeft geen fundament, het huis waar je permanent in woont wel.
Wij weten allemaal dat het leven op aarde tijdelijk is. Eenmaal komen wij thuis. Althans, dat hopen wij. Paulus spreekt in dit gedeelte de hoop uit, dat wij allemaal eenmaal thuis mogen komen. Maar zeker is, dat wij allemaal voor de rechterstoel van Christus moeten verschijnen. Iedereen van ons krijgt dan wat hij verdient voor wat hij in zijn leven heeft gedaan, of het nu goed is of slecht.
Het doet er dus toe, hoe wij leven. Het oordeel is aan God. Maar of wij werkelijk thuis komen of niet, ligt ook aan hoe wij leven. Of wij ons werkelijk hebben laten leiden door Christus.
Ik denk dat de bedoeling van Paulus is dat wij bewust leven. Niet doel-loos van de ene dag naar de andere, maar doelgericht. Zoals je op vakantie plannen kunt hebben wat je allemaal graag wilt doen. Maar daar-na moet je weer terug. Wat vraagt God van ons? Hoe leven wij, zolang wij in onze aardse tent wonen? Als wij vakantie vieren, worden wij even niet opgeslokt door onze dagelijkse beslommeringen. Dan kunnen wij de tijd nemen om ook met deze vragen bezig te zijn.
Ik wens u allen toe dat de komende vakantietijd veel ontspanning brengt.
Dat u zich mag verheugen in de liefde van God.
En dat u eenmaal veilig thuis zult komen. Dat geldt voor onze eventuele vakantiereis. Het geldt in ieder geval voor onze levensreis.
Een goede reis toegewenst!

datum en tijdstip 26-05-2019 om 09.30 uur

Kerkdienst Herv. Gemeente
datum en tijdstip 26-05-2019 om 09.30 uur

Samen op Weg Kerkdienst Nijega
datum en tijdstip 30-05-2019 om 09.30 uur
Hemelvaartsdag meer details

Samen op Weg Kerkdienst Opeinde
datum en tijdstip 02-06-2019 om 09.30 uur
koffiedrinken en eten na de dienst meer details

Lied van de maand: Lied 656

Het lied van de maand mei is Lied 656.

Ik ben de wijnstok,
mijn Vader de wijngaardenier.
Gij zijt de ranken,
dus blijf in mij, ik blijf in u
dan vindt Hij vruchten hier.
Zing voor de Vader,
de wijngaardenier,
dus blijf in Mij, Ik blijf in u
dan vindt Hij vruchten hier.