vrijdag 28 september 2018

Orgelconcert Harm Hoeve

Locatie: 
 Gereformeerde Kerk, Kommisjewei 184 in Opeinde
Tijdstip: 
 20.00 uur
Prijs: 
 € 8,00

Harm Hoeve werd geboren op 4 december 1964 in Rouveen, gemeente Staphorst. In Zwolle studeerde hij orgel bij Harm Jansen en verkreeg de diploma's docerend en uitvoerend musicus. Ook bekwaamde hij zich in kerkelijk orgelspel en koordirectie. Tevens studeerde hij piano bij Matthijs Verschoor. Verder volgde Harm Hoeve lessen bij Piet Kee en Guy Bovet aan de Internationale Zomer Academie voor Organisten in Haarlem. Op 24-jarige leeftijd won hij de eerste prijs op het Internationaal Albert Schweitzer Orgelfestival; een interpretatiewedstrijd voor studenten aan diverse conservatoria in Europa.

Als kerkorganist is Harm Hoeve verbonden aan de gereformeerde kerk vrijgemaakt in Rouveen. Hij geeft concerten door het hele land. Ook het buitenland wordt bezocht. Harm Hoeve gaf onder andere concerten in Canada, Amerika, Rusland, Duitsland, Schotland en Frankrijk.

Zijn orgelspel is regelmatig te beluisteren op de radio. Bijzonder positieve reacties kreeg hij op de EO-uitzending vanuit The American Cathedral in Parijs. Hier speelde Harm Hoeve op het grote Cavaille-Coll orgel werken van Lemmens, Bodart en Gigout.

Regelmatig begeleidt Harm Hoeve diverse koren en solisten bij concerten en cd-opnames. Orgel- en pianolessen geeft hij in een eigen lespraktijk en hij dirigeert een kinder-, jongeren-, gemengd en mannenkoor.

terug