vr 27 mei 2016

Geref. Kerk Opeinde, Kommisjewei 184, Opeinde
Tijdstip:
 20:00  - 24:00

De berichten over vluchtelingen blijven het nieuws beheersen. Vele christenen hebben zwaar te lijden onder geweld en vervolgingen. Wij horen zoveel nieuws over Syrië en Irak, dat landen als Noord Korea en Eritrea zelfs minder aandacht krijgen. Wij zijn in Christus met hen verbonden. Als God onze Vader is, zijn zij onze broeders en zusters. Daarom is het belangrijk om dagelijks voor hen te bidden. Op vrijdag 27 mei doen wij in de Hervormde Gemeente en in de Gereformeerde Kerk mee met de nacht van gebed. De locatie is dit jaar de Gereformeerde Kerk.
Ruud Kraan, directeur van Open Doors Nederland: “Als christenen in Nederland en Vlaanderen moeten wij wakker zijn, en oog hebben voor wat er gebeurt in de wereld. Een risico is dat we bang worden of boos op de vervolgers. Toch roept de Bijbel ons op om onze vijanden lief te hebben. Daar staan we dit jaar bij stil.”

Op dezelfde avond is er ook de Tsjerkeleague. In overleg met de organisatie van de Tsjerkeleague wordt de nacht van gebed georganiseerd. Op deze avond wordt met behulp van korte filmpjes informatie gegeven over de situatie van christenen in landen waar zware onderdrukking plaatsvindt. Na een korte informatieronde volgt een gebedsronde. Ieder uur begint een nieuwe ronde. U bent van harte welkom om op het moment dat u wilt, binnen te komen.

datum en tijdstip 21-04-2019 om 09.30 uur
Eerste Paasdag meer details

Kerkdienst Herv. Gemeente
datum en tijdstip 21-04-2019 om 09.30 uur
1e Paasdag meer details

datum en tijdstip 28-04-2019 om 09.30 uur
Fryske tsjinst meer details

Kerkdienst Herv. Gemeente
datum en tijdstip 28-04-2019 om 09.30 uur

Lied van de maand: Lied 601

Het lied van de maand april is Lied 601.

Licht dat ons aanstoot in de morgen,
voortijdig licht waarin wij staan koud,
één voor één, en ongeborgen,
licht overdek mij, vuur mij aan.
Dat ik niet uitval, dat wij allen
zo zwaar en droevig als wij zijn
niet uit elkaars genade vallen
en doelloos en onvindbaar zijn.