Historie Historie

Op vrijdagmiddag 13 maart 1891 (op de biddag voor gewas) werd de Christelijk Gereformeerde kerk van Opeinde-Nijega geïnstitutioneerd door dominee F. ten Hoor uit Rottevalle. Als nieuwe kerkgemeenschap waren we geen afsplitsing van de Hervormde kerk, maar van de (Chr.) Gereformeerde kerk te Oudega.

Op het moment van de stichting hadden we nog geen eigen kerkgebouw, maar de gemeenteleden  kwamen bijeen in een oude boerderij die later werd omgebouwd tot kosterswoning met vergaderruimte.

De eerste predikant van onze Gemeente - dominee S. de Jager - deed zijn intrede op 29 november 1891 in het nieuwe, eigen kerkgebouw.

Naar een Synodebesluit in 1892 kregen alle kerken met bovengenoemde naam als definitieve naamgeving: Gereformeerde kerk.

Vanaf het begin waren bij de genoemde kerk enkele gezinnen uit de Tike betrokken, maar pas op 1 april 1975 werd “De Tike” officieel aan de kerkelijke naam toegevoegd; het wordt dan de

Gereformeerde Kerk van Nijega-Opeinde-De Tike.

Voor meer informatie klik op GereformeerdeKerken.Info

Gemeenteavond Herv. Gem.
datum en tijdstip 20-03-2019 om 19.45 uur

datum en tijdstip 24-03-2019 om 09.30 uur

Kerkdienst Herv. Gemeente
datum en tijdstip 24-03-2019 om 09.30 uur
4e Lijdenszondag meer details

Cursus "Ruimte voor de geest"
datum en tijdstip 04-04-2019 om 19.45 uur

Lied van de maand: Lied 816

Het lied van de maand maart is Lied 816.

Dat wij onszelf gewonnen geven
aan het bevrijdende bestaan,
aan wat ons uitdaagt om te leven.
Dat wij de stille roep verstaan.