Historie Historie
Op vrijdagmiddag 13 maart 1891 (op de biddag voor gewas) werd de Christelijk Gereformeerde kerk van Opeinde-Nijega geïnstitutioneerd door dominee F. ten Hoor uit Rottevalle. Als nieuwe kerkgemeenschap waren we geen afsplitsing van de Hervormde kerk, maar van de (Chr.) Gereformeerde kerk te Oudega.

Op het moment van de stichting hadden we nog geen eigen kerkgebouw, maar de gemeenteleden  kwamen bijeen in een oude boerderij die later werd omgebouwd tot kosterswoning met vergaderruimte.

De eerste predikant van onze Gemeente - dominee S. de Jager - deed zijn intrede op 29 november 1891 in het nieuwe, eigen kerkgebouw.

Naar een Synodebesluit in 1892 kregen alle kerken met bovengenoemde naam als definitieve naamgeving: Gereformeerde kerk.

Vanaf het begin waren bij de genoemde kerk enkele gezinnen uit de Tike betrokken, maar pas op 1 april 1975 werd “De Tike” officieel aan de kerkelijke naam toegevoegd; het wordt dan de

Gereformeerde Kerk van Nijega-Opeinde-De Tike.

Voor meer informatie klik op GereformeerdeKerken.Info

datum en tijdstip 26-05-2019 om 09.30 uur

Kerkdienst Herv. Gemeente
datum en tijdstip 26-05-2019 om 09.30 uur

Samen op Weg Kerkdienst Nijega
datum en tijdstip 30-05-2019 om 09.30 uur
Hemelvaartsdag meer details

Samen op Weg Kerkdienst Opeinde
datum en tijdstip 02-06-2019 om 09.30 uur
koffiedrinken en eten na de dienst meer details

Lied van de maand: Lied 656

Het lied van de maand mei is Lied 656.

Ik ben de wijnstok,
mijn Vader de wijngaardenier.
Gij zijt de ranken,
dus blijf in mij, ik blijf in u
dan vindt Hij vruchten hier.
Zing voor de Vader,
de wijngaardenier,
dus blijf in Mij, Ik blijf in u
dan vindt Hij vruchten hier.