za 28 mei 2016

Elfstedentocht met de “Samenleesbijbel”

Kom op 28 mei samen met uw (klein)kinderen naar de speciale Elfstedentocht. Reis van plaats naar plaats op de route van de Elfstedentocht. Bij elke stad komt een bijbelverhaal tot leven. Met allerlei doe-opdrachten, natuurkundige proefjes en spelletjes. Net zoals in de Samenleesbijbel.

Op ongeveer 11 plekken zijn er workshops met de Samenleesbijbel, waarbij kinderen samen met hun (groot)ouders aan de slag kunnen gaan.

1. Zo laat een echte schaapherder op een Friese stelpboerderij middenin de weilanden van Hielaard Psalm 23 beleven.
  2. Een bekend kunstwerk in Hindeloopen is dat van de wonderbare visvangst. Dat verhaal staat daar centraal, waarbij kinderen in het centrum van Hindeloopen aan de slag gaan met echt Hindelooper schilderwerk. Een bezoek aan het Schaatsmuseum is hiermee goed te combineren.
  3. In Dokkum ga je aan een schat werken.
  4. In Leeuwarden maak je een echte slinger die je mag uitproberen, net als David!
  5. In de vestingstad Sloten staat het verhaal van “de muren van Jericho” centraal.
  6. Camping  “Lan en Mar” in Heeg ligt mooi aan het water, het verhaal van Jona komt hier helemaal tot zijn recht en voor maar € 10,- mag je voor dit evenement met het hele gezin overnachten.
Kortom: op iedere plek is er bij deze Elfstedentocht iets unieks te beleven!
De hele dag door worden er in Friesland workshops gegeven. Om het uur start een workshop, hiervoor moet u zich opgeven.
Vanaf 2 april kan dat op www.bijbelgenootschap.nl/elfstedentocht

Let op: vol = vol.

Namens de plaatselijke afd. N.B.G.
Sjoerd Hoekstra

datum en tijdstip 30-06-2019 om 09.30 uur
Heilig Avondmaal meer details

datum en tijdstip 30-06-2019 om 09.30 uur