PKN
PKN Kerken Nijega - Opeinde - de Tike
 

ma 22 februari 2016

Bidden en het Gebed

Locatie: 
 Consistorie Hervormde Gemeente te Nijega
Tijdstip: 
 20.00 uur

Bidden behoort tot de meeste intieme aspecten van ons geloof. In ons gebed geven we onszelf bloot aan God. En daar hebben we wel eens moeite mee.
 
Waar dit soms al geldt voor een persoonlijk en stil gebed, is dit in versterkte mate van toepassing op momenten waarop er hardop gebeden wordt of moet worden. Verlegenheid kan mensen dan om het hart slaan.
 
Bidden bij de opening of sluiting van een vergadering; het consistoriegebed van een ouderling. Maar ook bidden aan tafel of met je (klein)kinderen. Allerlei aspecten komen aan de orde.
 
Daarom nodig ik alle belangstellenden graag uit voor twee avonden om ons bezig te houden met en te bezinnen over bidden en het gebed.

Wie belangstelling heeft, kan zich bij mij opgeven. 
 
In de loop van februari verschijnt er een handzaam boekje over bidden. Dit boekje is een uitgave van de stichting Schrift en Belijden van de Confessionele Vereniging. Reeds eerder verschenen er drie delen in de reeks ‘Geloven op goede gronden’ waarvan dit het vierde deeltje gaat vormen.
 
Allerlei aspecten van bidden en het gebed die aangesneden worden op de twee avonden krijgen in het boekje een nadere uitwerking. Via de website van de Confessionele Vereniging zal er een link verschijnen naar een pagina waarop ook gebeden te vinden zijn. Gebeden die voor verschillende momenten gebruikt kunnen worden: consistoriegebed, opening en sluiting van een vergadering, bidden aan tafel, bij het slapengaan of het opstaan.

Ds. J.F. Mol.

terug
 


 

Kerkdienst Opeinde
datum en tijdstip 29-03-2020 om 09.30
via Youtube meer details

Via kerkomroep.nl: Hervormde gemeente
datum en tijdstip 29-03-2020 om 09.30 uur
meer details

Kledinginzameling Roemeniƫ
datum en tijdstip 04-04-2020 om 11.00 uur
meer details

Kledinginzameling Roemeniƫ
datum en tijdstip 02-05-2020 om 11.00 uur
meer details

 
Stichting Werkgroep Roemenie

De Stichting Werkgroep Roemenië is een interkerkelijke werkgroep die als doel heeft het verlenen van hulp aan kansarme kinderen en hulpbehoevende gezinnen in de regio Timisoara, Roemenië. De laatste nieuwsbrief leest u hier.
http://www.werkgroeproemenie.com.
 
Kerkdienst beluisteren

Onze kerkdiensten zijn ook te beluisteren via internet. meer
 
Opmerkingen over deze website?
Heeft u vragen, opmerkingen of aanvullingen op deze site? Neemt u dan a.u.b. contact op met de webmaster.
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.