ma 7 maart 2016

Tijdstip:
 20.00 uur  - 22.00 uur

Bidden EN HET GEBED

Bidden behoort tot de meeste intieme aspecten van ons geloof. In ons gebed geven we onszelf bloot aan God. En daar hebben we wel eens moeite mee.
Waar dit soms al geldt voor een persoonlijk en stil gebed, is dit in versterkte mate van toepassing op momenten waarop er hardop gebeden wordt of moet worden. Verlegenheid kan mensen dan om het hart slaan.
Bidden bij de opening of sluiting van een vergadering; het consistoriegebed van een ouderling. Maar ook bidden aan tafel of met je (klein)kinderen. Allerlei aspecten komen aan de orde.

Daarom nodig ik alle belangstellenden graag uit voor twee avonden om ons bezig te houden met en te bezinnen over bidden en het gebed.

22 februari 2016 om 20.00 uur in de consistorie te Nijega
7 maart 2016 om 20.00 uur in de consistorie te Nijega

Wie belangstelling heeft, kan zich bij mij opgeven (tel. 371525 of zodat ik aan de koster kan doorgeven met hoeveel personen we zijn.

In de loop van februari verschijnt er een handzaam boekje over bidden. Dit boekje is een uitgave van de stichting Schrift en Belijden van de Confessionele Vereniging. Reeds eerder verschenen er drie delen in de reeks ‘Geloven op goede gronden’ waarvan dit het vierde deeltje gaat vormen.
Allerlei aspecten van bidden en het gebed die aangesneden worden op de twee avonden krijgen in het boekje een nadere uitwerking. Via de website van de Confessionele Vereniging zal er een link verschijnen naar een pagina waarop ook gebeden te vinden zijn. Gebeden die voor verschillende momenten gebruikt kunnen worden: consistoriegebed, opening en sluiting van een vergadering, bidden aan tafel, bij het slapengaan of het opstaan.

Gemeenteavond Herv. Gem.
datum en tijdstip 20-03-2019 om 19.45 uur

datum en tijdstip 24-03-2019 om 09.30 uur

Kerkdienst Herv. Gemeente
datum en tijdstip 24-03-2019 om 09.30 uur
4e Lijdenszondag meer details

Cursus "Ruimte voor de geest"
datum en tijdstip 04-04-2019 om 19.45 uur

Lied van de maand: Lied 816

Het lied van de maand maart is Lied 816.

Dat wij onszelf gewonnen geven
aan het bevrijdende bestaan,
aan wat ons uitdaagt om te leven.
Dat wij de stille roep verstaan.