ma 7 maart 2016

Tijdstip:
 20.00 uur  - 22.00 uur

Bidden EN HET GEBED

Bidden behoort tot de meeste intieme aspecten van ons geloof. In ons gebed geven we onszelf bloot aan God. En daar hebben we wel eens moeite mee.
Waar dit soms al geldt voor een persoonlijk en stil gebed, is dit in versterkte mate van toepassing op momenten waarop er hardop gebeden wordt of moet worden. Verlegenheid kan mensen dan om het hart slaan.
Bidden bij de opening of sluiting van een vergadering; het consistoriegebed van een ouderling. Maar ook bidden aan tafel of met je (klein)kinderen. Allerlei aspecten komen aan de orde.

Daarom nodig ik alle belangstellenden graag uit voor twee avonden om ons bezig te houden met en te bezinnen over bidden en het gebed.

22 februari 2016 om 20.00 uur in de consistorie te Nijega
7 maart 2016 om 20.00 uur in de consistorie te Nijega

Wie belangstelling heeft, kan zich bij mij opgeven (tel. 371525 of zodat ik aan de koster kan doorgeven met hoeveel personen we zijn.

In de loop van februari verschijnt er een handzaam boekje over bidden. Dit boekje is een uitgave van de stichting Schrift en Belijden van de Confessionele Vereniging. Reeds eerder verschenen er drie delen in de reeks ‘Geloven op goede gronden’ waarvan dit het vierde deeltje gaat vormen.
Allerlei aspecten van bidden en het gebed die aangesneden worden op de twee avonden krijgen in het boekje een nadere uitwerking. Via de website van de Confessionele Vereniging zal er een link verschijnen naar een pagina waarop ook gebeden te vinden zijn. Gebeden die voor verschillende momenten gebruikt kunnen worden: consistoriegebed, opening en sluiting van een vergadering, bidden aan tafel, bij het slapengaan of het opstaan.

datum en tijdstip 26-05-2019 om 09.30 uur

Kerkdienst Herv. Gemeente
datum en tijdstip 26-05-2019 om 09.30 uur

Samen op Weg Kerkdienst Nijega
datum en tijdstip 30-05-2019 om 09.30 uur
Hemelvaartsdag meer details

Samen op Weg Kerkdienst Opeinde
datum en tijdstip 02-06-2019 om 09.30 uur
koffiedrinken en eten na de dienst meer details

Lied van de maand: Lied 656

Het lied van de maand mei is Lied 656.

Ik ben de wijnstok,
mijn Vader de wijngaardenier.
Gij zijt de ranken,
dus blijf in mij, ik blijf in u
dan vindt Hij vruchten hier.
Zing voor de Vader,
de wijngaardenier,
dus blijf in Mij, Ik blijf in u
dan vindt Hij vruchten hier.