PKN
PKN Kerken Nijega - Opeinde - de Tike
 

ma 7 maart 2016

Bidden en het Gebed

Locatie: 
 Nijega, consistorie Hervormde Gemeente
Tijdstip: 
 20.00 uur  - 22.00 uur

Bidden EN HET GEBED
 
Bidden behoort tot de meeste intieme aspecten van ons geloof. In ons gebed geven we onszelf bloot aan God. En daar hebben we wel eens moeite mee.
Waar dit soms al geldt voor een persoonlijk en stil gebed, is dit in versterkte mate van toepassing op momenten waarop er hardop gebeden wordt of moet worden. Verlegenheid kan mensen dan om het hart slaan.
Bidden bij de opening of sluiting van een vergadering; het consistoriegebed van een ouderling. Maar ook bidden aan tafel of met je (klein)kinderen. Allerlei aspecten komen aan de orde.
 
Daarom nodig ik alle belangstellenden graag uit voor twee avonden om ons bezig te houden met en te bezinnen over bidden en het gebed.
 
22 februari 2016 om 20.00 uur in de consistorie te Nijega
7 maart 2016 om 20.00 uur in de consistorie te Nijega
 
Wie belangstelling heeft, kan zich bij mij opgeven (tel. 371525 of zodat ik aan de koster kan doorgeven met hoeveel personen we zijn.
 
In de loop van februari verschijnt er een handzaam boekje over bidden. Dit boekje is een uitgave van de stichting Schrift en Belijden van de Confessionele Vereniging. Reeds eerder verschenen er drie delen in de reeks ‘Geloven op goede gronden’ waarvan dit het vierde deeltje gaat vormen.
Allerlei aspecten van bidden en het gebed die aangesneden worden op de twee avonden krijgen in het boekje een nadere uitwerking. Via de website van de Confessionele Vereniging zal er een link verschijnen naar een pagina waarop ook gebeden te vinden zijn. Gebeden die voor verschillende momenten gebruikt kunnen worden: consistoriegebed, opening en sluiting van een vergadering, bidden aan tafel, bij het slapengaan of het opstaan.

 

terug
 


 

Kerkdienst Opeinde
datum en tijdstip 12-04-2020 om 09.30
Pasen
via Youtube meer details

Kerkdienst Opeinde
datum en tijdstip 07-06-2020 om 09.30
Voorbereiding Heilig Avondmaal SOW-dienst meer details

 
Vacature

Wij zijn op zoek naar een parttime predikant (m/v).
Klik op ‘meer’ voor meer informatie over wie wij zoeken. meer
 
Stichting Werkgroep Roemenie

i.v.m. het corona-virus is er tot nader bericht geen kledinginzameling

De Stichting Werkgroep Roemenië is een interkerkelijke werkgroep die als doel heeft het verlenen van hulp aan kansarme kinderen en hulpbehoevende gezinnen in de regio Timisoara, Roemenië. De laatste nieuwsbrief leest u hier.
http://www.werkgroeproemenie.com.
 
Kerkdienst beluisteren

Onze kerkdiensten zijn ook te beluisteren via internet. meer
 
Opmerkingen over deze website?
Heeft u vragen, opmerkingen of aanvullingen op deze site? Neemt u dan a.u.b. contact op met de webmaster.
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.