Advent 2020 Advent 2020
Adventsproject 2020 van kerk in actie: Het Goede Leven.  Bloeien in Gods Licht.

Wat is het Goede Leven? Wat goed is zal voor ieder mens anders zijn. De adventsperiode doet ons beseffen dat de plaats waar je wiegje of kribbe heeft gestaan, wel bepalend is voor je levenskansen, maar dat het niet alles zegt. Of je nu in de Oekraïne, Indonesië, of Nederland geboren bent, het gaat erom dat je tot bloei kunt komen. De geboorte van Jezus laat ons zien dat wie in Gods huis geplant is, kan bloeien in Gods Licht.

Symbolische schikking:
De schaalvorm gemaakt van bamboestokjes is een open vorm staat symbool voor de plek waar je wiegje of kribbe heeft gestaan. Een basis waaruit je door de komst van Jezus Christus, dat Goede Leven mag ervaren, en tot bloei mag komen in Gods Licht waar je ook vandaan komt, het is voor iedereen mogelijk om dat Goede Leven te ervaren.
In de Marcuslezing gaat het over de vijgenboom. ‘Leer van de vijgenboom deze les. Als er knoppen en blaadjes komen dan is de zomer in aantocht. Zo is het ook met de komst van de nieuwe wereld. De vijgentak staat voor het Goede Leven dat in aantocht is.
Niet alleen in de toekomst, maar ook nu al.

Ik open mijn ziel
en vul de schaal van mijn leven met verwachting.
Hul mij in kleuren en geuren van groene hoop.
Ontsteek het eerste licht,
dat daagt in het Oosten.

Hemel en aarde raken verbonden.
Mensen wereldwijd herkennen elkaar
in het teken van de vijgenboom;
nieuw leven breekt door,
kome wat komt.

datum en tijdstip 24-01-2021 om 09.30

datum en tijdstip 31-01-2021 om 09.30