2e Lijdenszondag, 10 maart 2019

In de schikking van vandaag zijn de flessen in een cirkel geplaatst .De cirkel wordt hier gebruikt als symbool voor de aarde. De naam Adam is ontleent aan ‘Adamah’, een Hebreeuws woord dat ‘aarde’ betekent.
De flessen worden onderling verbonden door klimopranken, de vertolkers van  trouw en hoop, die zo samen een krans van solidariteit vormen.
Deze solidariteit van God met ons, wordt bevestigd door de doop en verzoeking van Jezus.

Steeds weer anders
zo vertrouwd